MÉDIATANÁCS TÁMOGATÁSI PROGRAM
2016

Pályázati eljárás

Pályázati eljárás státusza:lezárt

DARGAYATTILA2016(ANIMACIOSOROZAT)

Beadási határidők:
2016 okt. 27, 12:00:00, Pályázati felhívás 1. 4. pontja szerint lezárt
Pályázat nyelve: Magyar

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap háromszakaszos pályázati eljárást hirdet általa már támogatásban részesített gyermek, ifjúsági és családi témájú animációs filmsorozatok további epizódjai gyártásának és korábban már támogatott teljes sorozatok egész estés animációs TV-filmekké alakításának vissza nem térítendő támogatására 200.000.000 Ft keretösszegben.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. számú törvény (Mttv.) 137. §-ának (1) bekezdése, valamint a Médiatanács által jóváhagyott Általános Pályázati Feltételekben (ÁPF) rögzítettek alapján a Magyar Média Mecenatúra Program keretében

háromszakaszos pályázati eljárást hirdet általa már támogatásban részesített gyermek, ifjúsági és családi témájú animációs filmsorozatok további epizódjai gyártásának és korábban már támogatott teljes sorozatok egész estés animációs TV-filmekké alakításának vissza nem térítendő támogatására 200.000.000 Ft keretösszegben.

A pályázati eljárásban támogatásban részesülhetnek

  • a) olyan gyermek, ifjúsági és családi témájú animációs filmsorozatok, melyek a Médiatanács által 2011 óta meghirdetett animációs filmek gyártását célzó pályázati eljárásokban legalább egy alkalommal és legalább egy részre már nyertek el támogatást. A pályázónak a sorozatot a támogatott részek figyelembevételével, azokkal összhangban 13 részesre kell kiegészítenie.
  • b) a Médiatanács által korábban DARGAYATTILA pályázaton már támogatott és az Alap által lezárt ellenőrzésű teljes sorozatok keretjátékának, illetve összekötő részeinek forgatókönyvi, hangi, esetlegesen módosított zenei változatának elkészítése, és azok egész estés, minimum 52, maximum 90 perc hosszúságú animációs TV-filmekké alakítása.

A pályázati eljárás három egymásra épülő szakaszból áll.

a pályázati eljárás elnevezése

DARGAYATTILA2016

a szinopszis beadási határideje

2016. július 21.

12:00

a szinopszis értékelésének határideje

2016. szeptember 8.

a konzultáció időszaka

2016. szeptember 19-30.

a pályázat beadási határideje

2016. október 27.

12:00

a bírálóbizottsági ajánlás elkészítésének határideje

2016. november 24.

a Médiatanács döntésének határideje

2016. december 6.

a filmalkotás befejezési és átadási határideje

az 1.1.3.a) pont szerinti sorozat

2017. december 31.

az 1.1.3.b) pont szerinti filmalkotás

2017. szeptember 30.


a beszámoló benyújtásának határideje

az 1.1.3.a) pont szerinti sorozat

2018. február 14.

az 1.1.3.b) pont szerinti filmalkotás

2017. november 14.

a filmalkotás bemutatásának határideje

az 1.1.3.a) pont szerinti sorozat

2018. május 31.

az 1.1.3.b) pont szerinti filmalkotás

2018. február 28.

Az egy epizódra jutó támogatás összege a Médiatanács által már támogatott animációs filmek további epizódjai gyártásának támogatása esetében nem lehet magasabb a pályázó ugyanazon sorozatának korábbi epizódjaira elnyert összegek közül az egy epizódra jutó legalacsonyabb értékű támogatás összegénél.

A Médiatanács által korábban már támogatott teljes sorozatok egész estés animációs TV-filmekké történő alakítása esetén a támogatás összege legfeljebb 20.000.000 Ft lehet.

A pályázati felhívás, az eljárás első szakaszában beküldendő szinopszis űrlap, valamint az eljárás harmadik szakaszában benyújtandó pályázati kérelem űrlap és annak kapcsolódó mellékletei letölthetők a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Mecenatúra Igazgatósága honlapjáról (//mecenatura.mtva.hu/).

A pályázati eljárással, illetve a beadással kapcsolatos kérdéseket a pályázó az eljárás harmadik szakaszának utolsó beadási napjáig kizárólag a kerdesek@mecenatura.mtva.hu címre küldött levélben teheti fel. Az Alap legkésőbb 8 napon belül elektronikus levélben ad választ.

Az MTVA Mecenatúra Igazgatóság – a Médiatanács döntése nyomán – 2016. január 19-én elektronikus pályáztatási rendszert (EPR) vezetett be, így a DARGAYATTILA2016 pályázati eljárásban is alkalmazásra kerül az EPR. Erre tekintettel felhívjuk figyelmét, hogy az érvényes és eredményes pályázat érdekében az új Általános Pályázati Feltételek (ÁPF) és a pályázati felhívás megismerésén túl szíveskedjék tájékozódni honlapunkon az EPR használatáról, a szükséges technikai és egyéb feltételekről a Pályázói tájékoztatóból.