MÉDIATANÁCS TÁMOGATÁSI PROGRAM
2016

Pályázati eljárás

Pályázati eljárás státusza:lezárt

FEHÉRGYÖRGY2016 (TVFILM)

Beadási határidők:
2016 ápr. 28, 12:00:00, Pályázati felhívás 1.3. pontja szerint lezárt
Pályázat nyelve: Magyar

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap egy fordulóból álló pályázati eljárást hirdet televíziófilmek és televíziófilm-sorozatok gyártásának vissza nem térítendő támogatására.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. számú törvény (Mttv.) 137. §-ának (1) bekezdése, valamint a Médiatanács által jóváhagyott Általános Pályázati Feltételekben (ÁPF) rögzítettek alapján a Magyar Média Mecenatúra Program keretében

egy fordulóból álló pályázati eljárást hirdet televíziófilmek és televíziófilm-sorozatok gyártásának vissza nem térítendő támogatására.

A pályázati eljárás célja az Mttv.-ben, illetve a Közszolgálati Kódexben rögzített közszolgálati elvek és normák alapján maradandó kulturális értéket képviselő nem egész estés televíziófilmek és televíziófilm-sorozatok (TV-filmek) mint közszolgálati célú műsorszámok gyártásának támogatása.

A pályázati eljárásban legfeljebb 70 perc hosszúságú televíziófilmek, valamint legfeljebb 2 epizódból álló, epizódonként minimum 25, maximum 50 perc hosszúságú televíziófilm-sorozatok kaphatnak támogatást.

A nyertes TV-filmek támogatására a Médiatanács összesen 600.000.000 Ft-ot különít el.

Az egy filmalkotásra elnyerhető támogatás összege 120.000.000 Ft.

Az eljáráshoz tartozó határidők a következők:

az eljárás elnevezése

FEHÉRGYÖRGY2016

a pályázatok beküldésének határideje

2016. április 28.

12:00

a bírálóbizottsági ajánlás elkészítésének határideje

2016. június 16.

a Médiatanács döntésének határideje

2016. július 5.

a TV-film befejezési és átadási határideje

2017. november 30.

a beszámoló benyújtásának határideje

2018. január 15.

a TV-film bemutatásának határideje

2018. május 31.

A pályázati felhívás, az eljárásban benyújtandó pályázati kérelem űrlap és annak kapcsolódó mellékletei letölthetők a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Mecenatúra Igazgatósága honlapjáról (//mecenatura.mtva.hu/).

A pályázati eljárással, illetve a beadással kapcsolatos kérdéseket a pályázó az eljárás utolsó beadási napjáig kizárólag a kerdesek@mecenatura.mtva.hu címre küldött levélben teheti fel. Az Alap legkésőbb 8 napon belül elektronikus levélben ad választ. A válaszüzenetek tájékoztató jellegűek, azok a pályázat sikeres benyújtásához nyújtanak tájékoztatást.

Az MTVA Mecenatúra Igazgatóság – a Médiatanács döntése nyomán – 2016. január 19-én vezette be az elektronikus pályáztatási rendszert, így a FEHÉRGYÖRGY2016 pályázati eljárásban is bevezetésre kerül az EPR. Erre tekintettel felhívjuk figyelmét, hogy az érvényes és eredményes pályázat érdekében a pályázati felhívás és az új ÁPF megismerésén túl szíveskedjék tájékozódni honlapunkon az EPR használatáról, a szükséges technikai és egyéb feltételekről!